Udover naturen er jeg også fascineret af mennesker. Jeg arbejder mest med portrætter og croquis. Croquis på fransk betyder 'en skitse'. Det er en hurtig og skitseret tegning af en levende model. Stillinger er fra 10 sekunder (ja, 10 sekunder!) op til 4/5 minutter.

For mig er mine croquis-tegninger en form for personlig frisættelse. Jeg er opvokset i et katolsk land, under kommunistiske tider, i en kultur, hvor nøgenhed var noget man undgik; noget skamfuldt og syndigt. Jeg blev befriet for det med kunst. Mine tegninger repræsenterer sårbarheden, modet og skønheden i hver eneste af os.

Justyna

Fornemmer følelserne

Med croquis er hele pointen ikke tegningen den perfekte repræsentation af virkeligheden! Det er snarere at vise følelser, linjer og bevægelse af kroppen. Essensen af croquis handler om at udtrykke følelser, jeg ser i en bestemt person, jeg tegner.

Test det selv - kan du mærke nogle følelser på tegningerne nedenfor? Kan du se stolthed, sårbarhed, styrke? Måske også svaghed, tristhed, afslapning eller dristighed ...? Måske ser du også nogle andre følelser?

da_DKDansk